HomeUncategorized

Pajaziti për aftësimin profesional: Disa militantë të pushtetit nga 3-4 herë në praktikë

Kryetari i APN-së opozitare në Bujanoc, Arbër Pajaziti, ka kritikuar pushtetin lokal ndaj politikave të aftësimit profesional. Ai ka thënë se d

Kamberi: Mbetemi opozitë, Grup Parlamentar me SDA-në e Sanxhakut
Analiza e redaktorit: Beteja e brendshme e PVD-së
Inspekcioni në terren

Kryetari i APN-së opozitare në Bujanoc, Arbër Pajaziti, ka kritikuar pushtetin lokal ndaj politikave të aftësimit profesional.

Ai ka thënë se disa militantë të partive qeverisëse „mbajnë“ praktikë nga 3-4 herë ndërsa as që e dinë vendin e punës.

„Kryesore me i marrë nga 30.000 dinarë“, ka thënë ndër të tjera Pajaziti.

Postimi i tij:

Këto ditë, nga pushteti lokal në Bujanoc, lajm ka qenë angazhimi i disa të rinjëve në të ashtuquajturën “Aftësimi Profesional”

Kjo praktikë po zbatohet tash e disa vite, ata që përfitojnë nga kjo kontratë janë kryesisht militantë apo familjarë të anëtarëve të partive në pushtet.

Një numër i madh i tyre as që e kanë idenë se ku e kanë vendin e “aftësimit profesional”, disa të tjerë këtë praktike e mbajnë për të disatën herë, disa e mbajnë praktikën edhe pasi i kanë kaluar nga 3-4 vite punë. Për krejt këtë situatë ata nuk e kanë asnjë faj, kush do t’i refuzonte 30.000 dinarë sot?!

Fakti që pushteti në ikje nuk i publikon emrat, por vetëm një fotografi me disa prej tyre në byronë e byrokratit, dëshmon për mallverzime dhe përdorim të tyre për qëllime elektorale.

Rininë nuk duhet ta shihni si numër, por si resurs që duhet ruajtur, përkrahur e zhvilluar!

COMMENTS


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/folonline/public_html/wp-includes/functions.php on line 4615