Category: Uncategorized

1 2 3 4 10 / 40 POSTS
Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Kriza zhvendoset në Zonën e Sigurisë Tokësore (pjesa 22)

Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Kriza zhvendoset në Zonën e Sigurisë Tokësore (pjesa 22)

Që nga sot, me përmbajtjen e plotë të këtij Fejtoni, po "kalojmë" në terrenin e nxehtë të jugut të Serbisë.  Ne do të merremi me ngjarje të rëndës [...]
Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Zona Tokësore e Sigurisë, poligon për veprime të reja (pjesa 21)

Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Zona Tokësore e Sigurisë, poligon për veprime të reja (pjesa 21)

Që nga fillimi i bombardimeve të NATO-s në 24 Mars 1999 dhe sidomos pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Kumanovës, më 9 qershor të të njëjtit vit, [...]
Fejtoni: Një tregim serbo- shqiptar: Marrëveshja e Kumanovës dhe formimi i ZTS-së (Pjesa 20)

Fejtoni: Një tregim serbo- shqiptar: Marrëveshja e Kumanovës dhe formimi i ZTS-së (Pjesa 20)

Në aeroportin ushtarak, më 9 qershor 1999, 15 minuta para mesnatës, një marrëveshje teknike ushtarake u nënshkrua në Kumanovë, e cila shënoi fundi [...]
Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Millosheviq hedh poshtë marrëveshjen e Rambujesë (pjesa 19)

Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Millosheviq hedh poshtë marrëveshjen e Rambujesë (pjesa 19)

Ndërsa konfliktet në Kosovë vazhduan të pandërprera, Grupi i Kontaktit vendosi t'i përfundojë ato me një konferencë paqeje të mbajtur më 6 shkurt [...]
Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Lufta në Kosovë dhe paralajmërimi për fundin e dramës jugosllave (pjesa 18)

Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Lufta në Kosovë dhe paralajmërimi për fundin e dramës jugosllave (pjesa 18)

  Para, dhe posaçërisht pas vdekjes së Josip Brozit, pakënaqësia e shqiptarëve të Kosovës me vendimet e autoriteteve nga Beogradi u rrit g [...]
Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Ushtria Çlirimtare e Kosovës – kur, si dhe pse (pjesa 17)

Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Ushtria Çlirimtare e Kosovës – kur, si dhe pse (pjesa 17)

Ushtria Çlirimtare e Kosovës (UÇK) u themelua më 1994, por për herë të parë u shfaq në publik më 1996.  Adem Jashari (1955) nga fshati Prekaze me [...]
Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Reflektimet e krizës jugosllave (Pjesa 16)

Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Reflektimet e krizës jugosllave (Pjesa 16)

Në kapitullin e tretë të pjesës së parë të fejtonit, do të merremi me ato ngjarje të krizës jugosllave që më së shumti reflektonin në situatën dhe [...]
Fejtoni:Një tregim serbo-shqiptar Migrimi i serbëve dhe shqiptarëve (pjesa 15)

Fejtoni:Një tregim serbo-shqiptar Migrimi i serbëve dhe shqiptarëve (pjesa 15)

Migrimi - shërngulja është tema më e dhimbshme për banorët e Serbisë së Jugut, si për serbët, ashtu edhe për shqiptarët dhe romët.  Vërtetë, jo të [...]
Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Bujanoci para konfliktit – si në këngën epike popullore (pjesa 14)

Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Bujanoci para konfliktit – si në këngën epike popullore (pjesa 14)

Derisa në fund të viteve të 80-ta, si shteti ashtu edhe partia po shpërbëheshin ngadalë por sigurt, Bujanoci, në mënyrë proporcionale të kundërt, [...]
Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Kryetari i parë shqiptar merr detyrën në Preshevë (pjesa 13)

Fejtoni: Një tregim serbo-shqiptar: Kryetari i parë shqiptar merr detyrën në Preshevë (pjesa 13)

  Ne do të shpjegojmë deri diku se si dukej gjithçka që thamë në kapitullin e mëparshëm në praktikë, në shembullin e funksionimit të parti [...]
1 2 3 4 10 / 40 POSTS