HomePolitikë

Verifikohen mandatet e përbërjes së re të KKSH-së-nuk ka marrëveshje për koalicion

Sonte në Bujanoc është bërë verifikimi i mandateve i 15 anëtarëve të përbërjes së re të Këshillit Kombëtar Shqiptar të dalë nga zgjedhjet e 13 nën

Çka u kërkon APN, PDSH-së dhe LR-së?
Pagesa për 114 familje
Kamberit i duhen rreth 600 vota për t’u rizgjedhur deputet

Sonte në Bujanoc është bërë verifikimi i mandateve i 15 anëtarëve të përbërjes së re të Këshillit Kombëtar Shqiptar të dalë nga zgjedhjet e 13 nëntorit.

Me përjashtim të verifikimit të mandateteve, nuk janë zgjedhur organet e këtij institucioni ngase nuk ka pasur paraprakisht ndonjë marrëveshje për koalicion nga subjektet politike.

Në bazë të Ligjit në fuqi nga verifikimi i mandateve ka edhe 30 ditë kohë për zgjedhjen e kryetarit dhe zyrtarëve tjerë të KKSH-së.

Në seancën konstituive pjesëmarrës ishte edhe ministri për Pakicat, Tomisllav Zhigmanov.

Përbërja e re e KKSH-së kur janë në pyetje subjektet politike:

PVD 5 këshilltarë, APN 5, LPD 2, PD 2 dhe PDSH 1 mandat.

COMMENTS