HomeAktuale

Shqiptarët të painteresuar për  Qeveri

Përfaqësueist e listës zgjedhore “Beteja politike e shqiptarëve vazhdon” nuk kanë shfaqur ndonjë interesim për përfshirjen në Qeverinë e re të Ser

Nuk ka ndryshime rreth pushimit dimëror në shkolla
Arifi: Nëse jo nga Kosova, nga kush mund të kërkojë ndihmë Lugina?
Përkujtohen dëshmorët e kombit

Përfaqësueist e listës zgjedhore “Beteja politike e shqiptarëve vazhdon” nuk kanë shfaqur ndonjë interesim për përfshirjen në Qeverinë e re të Serbisë.

Në takimin e sotëm konsultativ me presidentin, Aleksandar Vuçiq, përfaqësuesit e kësaj liste, Shaip Kamberi dhe Nevzad Lutfiu, thanë të kenë ripërsëritur tashmë kërkesat e vjetra për inkuadrumin e shqiptarëve në nivele lokale dhe rajonale shtetërore, pa dashur poste qeveritare.

Postimi i deputetit Kamberi:

Bashkë me Nevzadin, kryetarin e Këshillit kombëtar shqiptar dhe Rahimin, personin e autorizuar të Listës zgjedhore “Beteja politike e shqiptarëve vazhdon – Shaip Kamberi”, në kuadër të konsultimeve për themelimin e qeverisë, takuam presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq.

Presidentit Vuçiq i prezentuam kërkesat legjitime të shqiptarëve të Luginës të bazuara në Planin 7 pikësh, ripërsëritëm qëndrimin tonë të përbashkët se nuk jemi të interesuar për asnjë pozitë në nivel qëndror por që konsiderojmë se avancimi i të drejtave të shqiptarëve është interesi jonë i vetëm dhe ai duhet të fillojë nga institucionet shtetërore të nivelit lokal e rajonal.

Qasja e shtetit ndaj shqiptarëve duhet të ndryshojë.

Rasti i mjekëve të diskriminuar të Preshevës kërkon zgjidhje urgjente, njejtë sikur integrimi i shqiptarëve të kualifikuar në polici.

Me presidentin Vuçiq diskutuam edhe për nevojën e privatizimit të Banjës së Bujanocit, rritjes së investimeve në nivel lokal dhe ndaljen e gjuhës së urrejtjes ndaj shqiptarëve.

Shkollat në gjuhën shqipe dhe përmirësimi i infrastrukturës në to do duhej të jenë agjendë e qeverisë së re ndërsa riemërimi i shkollës në Bilaç në Ismail Kadare do duhej të siguronte qasje konstruktive të ministrisë.

Diplomat kërkojnë zgjidhje urgjente. Nga to varet edhe avancimi i pozitës së shqiptarëve të Luginës dhe sigurimi i një perspektive më të mirë për të gjithë.

Institucionet shtetërore në nivel lokal duhet të hapin dyert për integrimin e shqiptarëve. Mbyllja e tyre nënkupton përjashtim të popullësisë shumicë në Luginë të Preshevës.

Beteja jonë në realizim e kërkesava tona vazhdon!

 

COMMENTS


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/folonline/public_html/wp-includes/functions.php on line 4615