HomeShoqëri

Rreth 14 milionë për Bujanocin, përfitojnë dhe Presheva e Medvegja

Trupi Kordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ka publikuar të dhënat për përfituesit e subvencioneve si rrjedhojë e konkursit të fundit për s

Tërnoci “ demolon “ Pavllovcin
Debat publik për sfidat dhe bashkëpunimin midis etnive
Dy dekadat e LPD-së

Trupi Kordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë ka publikuar të dhënat për përfituesit e subvencioneve si rrjedhojë e konkursit të fundit për subjektet ekonomike.
Ndërkohë, komuna e Bujanocit ka njoftuar se ndërmarrjet mikro dhe ato të vogla nga kjo komunë kanë përfituar rreth 14 milionë dinarë.

Postimi i faqes zyrtare të komunës së Bujanocit:

SHTATË NDËRMARRJE MIKRO DHE TË VOGLA NGA BUJANOCI PËRFTITOJNË SUBVENCIONE NGA TRUPI KOORDINUES I KOMUNAVE PRESHEVË, BUJANOC DHE MEDVEGJË

Në konkursin e shpallur nga Trupi Koordinues për komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë kanë përfituar gjithsej shtatë ndërmarrje mikro dhe të vogla nga komuna e Bujanocit me një vlerë të përgjithshme prej 13.950.000,00 dinarëve.

Shtatë ndërmarrjet përfituese do të subvencionohen nga Trupi Koordinues për blerjen e pajisjeve dhe makinerisë së nevojshme për rritjen e kapaciteteve operuese, e si rrjedhojë do të rrisin prodhimet dhe gjithashtu edhe numrin e punëtorëve, me ç’rast pritet që ndërmarrjet përfituese të punësojnë rreth 15 persona.

Përveç ndërmarrjeve nga komuna e Bujanocit, përfituese janë edhe 5 ndërmarrje nga komuna e Preshevës me vlerë prej 13.050.000,00 dinarëve, dhe një nga komuna e Medvegjës me vlerë prej 3.000.000,00 dinarëve.

Qëllimi i ndarjes së mjeteve është rritja e zhvillimit ekonomik dhe ulja e papunësisë në komunat Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë. Ky program ka filluar të implementohet nga viti 2012, dhe konsiderohet si programi më i mirë për t’i dalë në ndihmë ndërmarrjeve mikro dhe të vogla.

COMMENTS