HomeEditorial

Prapaskenat e një shkarkimi

Është për keqardhje se si u interpretua shkarkimi i drejtorit të vetëm shqiptar të një institucioni shëndetësor në Serbi nga vet shqiptarët. Sh

Kamberi përmes Mitroviqit sulmon edhe partnerët e koalicionit
Fakulteti ekonomik i hapur për studentët e ardhshëm
Diplomatët britanik në Bujanoc

Është për keqardhje se si u interpretua shkarkimi i drejtorit të vetëm shqiptar të një institucioni shëndetësor në Serbi nga vet shqiptarët.

Shumë pak i dhanë konotacion kombëtar kësaj ngjarje e shumë më shumë ngjyra politike.

Driton Salihun disa nuk hezituan ta mveshin me petkun politik duke shpalosur qartazi shenjat e gëzimit për shkarkimin e tij.

Gati se u harrua se Salihu ishte drejtor i një shtëpie shëndeti në një komunë ku mbi 95 përqind e popullsisë është shqiptare.

Të gëzohesh për shkarkimin e një drejtori shqiptar vetëm pse ka vendosur të ndjek një rrugë politike është papjekuri e atyre që mendojnë se i kanë prekur majat e politikës dhe se vetëm ata janë gardianët e shqiptarisë në këto treva.

Nuk e di se si do të veprojnë të njejtit kur ta kuptojnë se Driton Salihu mund të ishte vetëm i pari i „fshesës“ shqiptare në Serbi.

Mos u habitni nëse në një të ardhme të afërt fillon suspendimi i mjekëve shqiptarë, nëpunësve policorë, gjyqtarëve…

Mos u habitni edhe nëse në shkollat ku të gjithë nxënësit janë shqiptarë, ju vie drejtori serb.

Vetëm vazhdoni e politizoni gjithçka por një ditë do të vetpolitizoheni në gjykimin historik nga ajo pjesë e popullsisë e cila do të mbetet në Luginë ndërsa do të mallkoheni nga ata që do ta lëshojnë këtë hapsirë.

Rasti i Driton Salihut është vetëm një matje e pulsit se si do të reagojnë shqiptarët për episodet tjera që do të pasojnë.

Kësaj here dështuam. Fillimin e patëm katastrofë dhe turpërues!

COMMENTS