Category: Editorial

1 2 10 / 13 POSTS
Koalicionet lokale në Bujanoc: Fundi i një epoke 60:40, a mund të vie në konsideratë 70:20:10 ?

Koalicionet lokale në Bujanoc: Fundi i një epoke 60:40, a mund të vie në konsideratë 70:20:10 ?

Nga viti 2002, kur për herë të parë shqiptarët fituan qeverisjen lokale në Bujanoc, ishte vënë një rregull e pashkruar që, pa marrë parasysh numri [...]
Vetëm Open Balkan dhe autostrada Luginë-Prishtinë që na shpëton paksa

Vetëm Open Balkan dhe autostrada Luginë-Prishtinë që na shpëton paksa

Komunat e Preshevës dhe Bujanocit, si të getoizuara për momentin, kanë nevojë për qarkullim pa barriera (pakufij) me Kosovën dhe anasjelltas si dh [...]
Urimet për Bajram nga “baushtellat” e Gjermanisë

Urimet për Bajram nga “baushtellat” e Gjermanisë

Së tepërmi më kanë prekur dje, ditën e parë të Fitër Bajramit, urimet e vëllezërve tanë nga Gjermania, sidomos atyre që kanë ikur vitin e fundit. [...]
Imitim i zbehtë i Aleksandar Vuçiqit

Imitim i zbehtë i Aleksandar Vuçiqit

Mënyra se si nga kabineti i kryeministrit Albin Kurti i kanë ftuar në takim përfaqësuesit politikë të shqiptarëve të Luginës le të kuptohet se po [...]
Komunë: Kujdes kujt po i jepni pare

Komunë: Kujdes kujt po i jepni pare

Rasti i sotëm i ndeshjes futbollistike të vlefshme për Kupë, të zhvilluar në Tërnoc, midis KF Tërnoci dhe BSK nga Bujanoci duhet të ndezë alarmin [...]
Xhamadani vija-vija, do të na çele sytë korupcija   

Xhamadani vija-vija, do të na çele sytë korupcija  

Fjala e redaktorit: Sinqerisht më erdh shumë keq kur dëgjova lajmin për ngritjen e aktakuzës ndaj Ardita Sinanit, në radhë të parë jo si kryeta [...]
Propozimi i redaktorit:  Si të zgjidhet çështja e subvencioneve të bizneseve ?

Propozimi i redaktorit: Si të zgjidhet çështja e subvencioneve të bizneseve ?

Pas publikimit të vendimit mbi subvencionimin e bizneseve ekzistuese dhe atyre fillestare nga ana e komisionit përkatës të komunës së Bujanocit ja [...]
Prapaskenat e një shkarkimi

Prapaskenat e një shkarkimi

Është për keqardhje se si u interpretua shkarkimi i drejtorit të vetëm shqiptar të një institucioni shëndetësor në Serbi nga vet shqiptarët. Sh [...]
I papranueshëm sulmi ndaj Ardita Behlulit

I papranueshëm sulmi ndaj Ardita Behlulit

Dënojmë fuqishëm sulmin e mbrëmshëm verbal në Preshevë ndaj gazetares, Ardita Behluli. Konsiderojmë se ky është një akt primitiv i cili i takon [...]
LAPIDARI DHE ZGJEDHJET NË PRESHEVË

LAPIDARI DHE ZGJEDHJET NË PRESHEVË

Largimi i lapidarit në Preshevë, tetë vjet më parë, paraqet turpin më të madh kombëtar të historisë tonë më të re në Luginë. Ky akt shënonte vras [...]
1 2 10 / 13 POSTS