HomeAktuale

Kuvendi i Serbisë ndryshoi Ligjin për Zgjedhjet Lokale, nënshkrimet verifikohen edhe nga Administrata Lokale

Foto: Fonet Kuvendi i Serbisë miratoi ligjet për ndryshimet në Ligjin për zgjedhjen e deputetëve popullor, Ligjin për zgjedhjet lokale dhe Ligj

Kamberi: Është nevojë kombëtare bashkërendimi me Kosovën dhe Shqipërinë
Vulinit i jepet e drejtë për termin “šiptari”, Kamberi paralajmëron institucionet ndërkombëtare
Mulla “Sula”: 800 të rinj po presin viza, kjo është alarmante për vendin tonë

Foto: Fonet

Kuvendi i Serbisë miratoi ligjet për ndryshimet në Ligjin për zgjedhjen e deputetëve popullor, Ligjin për zgjedhjet lokale dhe Ligjin për mbrojtjen e popullatës nga sëmundjet infektive, të paraqitura nga Qeveria e Serbisë, shkruan FOLonline.
Këto ligje do të hyjnë në fuqi menjëherë, dhe jo, si zakonisht, në ditën e tetë nga data e botimit në Gazetën Zyrtare. Shtë vlerësuar se ndryshimet janë bërë për “arsye veçanërisht të justifikuara” dhe se nuk ka asnjë arsye që kërkesa të pritet.
Në seancën e sotme, transmeton FOLonline, asnjë nga ndryshimet e propozuara në ndryshimet e kërkuara në ligj nuk u pranua.
Ndryshimet në Ligjin për Zgjedhjet Lokale do të bëjnë të mundur që verifikimi i listës së nënshkrimeve të mbështetjes mos të bëhet vetëm me noterin publik, por edhe në administratat komunale dhe të qyteteve.
10,000 nënshkrime janë të nevojshme për zgjedhjen e deputetëve, dhe afatet e paraqitjes së listave në të dy nivelet janë 15 ditë para zgjedhjeve.
Zgjedhjet parlamentare dhe lokale në Serbi janë shpallur zyrtarisht për 21 qershor, por pavarësisht kësaj, ka kërkesa nga opozita për t’i shtyrë ato të paktën për vjeshtë

COMMENTS