HomeKoronavirusi

Kosovarët “vërshojnë” Bujanocin për tu vaksinuar kundër Covidit

Dhjetë autobusë me rreth 300 qytetarë nga Kosova kanë zbarkuar mëngjesin e sotëm në Bujanoc për t’u imunizuar kundër Covid-19, shkruan FOLonline.

Konkurs i komunës së Preshevës për shoqatat qytetare
Taipi njëri ndër futbollistët më të paguar në Kategorinë Superiore
Lista e përfituesve të mjeteve të personave me nevoja të veçanta

Dhjetë autobusë me rreth 300 qytetarë nga Kosova kanë zbarkuar mëngjesin e sotëm në Bujanoc për t’u imunizuar kundër Covid-19, shkruan FOLonline.

Kësaj mënyre të organizuar të transportit ju kanë bashkangjitur kryesisht qytetarë nga Anamorava, përkatësisht nga komunat Gjilan, Kamenicë dhe Ranilluk si dhe nga komuna e Shtërpcës.

Portali „Bujanovaçke“ ndërkohë ka raportuar se në mesin e qytetarëve të cilët prisnin për t’u imunizuar kishte edhe shqiptarë nga Gjilani.

Poashtu edhe kompanitë e kontraktuara për transportin e udhëtarëve ishin kryesisht në pronësi të shqiptarëve të Kosovës.

Imunizimi i sotëm masiv i qytetarëve të Kosovës është realizuar nga Ministria Serbe e Shëndetësisë dhe kordinatorët lokal në terren ndërsa shtëpia e shëndetit në Bujanoc vetëm se u ka lënë në dispozicion hapsirat e saj.

Vaksinimi i qytetarëve të Kosovës, kryesisht serbëve, po realizohet pas paralajmërimeve të presidentit Aleksandar Vuçiq se do të organizohen punkte për imunizimin e bashkëkombasve të tij nga Kosova në brendi të Serbisë.

Serbia është ndër vendet e para në rajon e cila ka nisur imunizimin masiv të qytetarëve kundër virusit Covid-19.

COMMENTS