HomePolitikë

Turneu diplomatik i ministrit Cakaj për Luginën

Kryediplomati shqiptar, Gent Cakaj, ka njoftuar për turneun e tij në kryeqendrat evropiane dhe agjendat për senzibilizimin e çështjes së Luginës.

Pajaziti pas marrëveshjes së djeshme: Janë bashkuar për t’i ruajtur karriget e veta
Ja kush e merr “përgjegjësinë” për vendosjen e bilbordeve…
Pajaziti: Revolta qytetare ka dridhur rehatinë e kryetarit të dështuar…


Kryediplomati shqiptar, Gent Cakaj, ka njoftuar për turneun e tij në kryeqendrat evropiane dhe agjendat për senzibilizimin e çështjes së Luginës.

Postimi i plotë:

Sot, në zyrat e Sekretariatit të Asamblesë Parlamentare të OSBE-së, paraqitëm hollësisht shqetësimet, çështjet dhe problemet që kemi biseduar me partitë politike shqiptare të Luginës së Preshevës dhe Këshillit Kombëtar Shqiptar në Tiranë e në Prishtinë.

Pas këtij takimi, është hapur rruga që këtu të vijnë deputetët e Listës së Luginës së Bashkuar, për të shpalosur qëndrimet e tyre politike lidhur me procesin e fshirjes së adresave në Luginën e Preshevës.

Takime të kësaj natyre janë vetëm pjesë e një përpjekje më të përgjithshme për të rritur ndjeshmërinë e çdo institucioni ndërkombëtar për këtë çështje. Në fakt, çdo institucion ndërkombëtar me përfshirje në këtë çështje do të vihet në dijeni për këtë problem jashtëzakonisht të madh për të drejtat themelore të shqiptarëve në Luginë.

Tani, nga Konpenhagen do të nisemi menjëherë në një qendër tjetër evropiane, për t’i dhënë zë e forcë Luginës.

COMMENTS