HomeKulturë

Mustafa pjesëmarrës i festivalit në Himarë

Kryetari i KKSH-së, Ragmi Mustafa, ka njoftuar se ka mërrë pjesë në festivalin folklorik në Pilur të Himarës. Pas këtij eventi, Mustafa ka publikua

Zemaj- Mustafa: Të ofrohen shërbime cilësore shëndetësore për shqiptarët
Edhe shtatë rrugë të asfaltuara në Lluçan dhe dy në Dobrosin
Arifi sërish ngrit çështjen e pasivizimit, kësaj here me përfaqësuesit e OKB-së

Kryetari i KKSH-së, Ragmi Mustafa, ka njoftuar se ka mërrë pjesë në festivalin folklorik në Pilur të Himarës.

Pas këtij eventi, Mustafa ka publikuar këtë postim:

Kisha kënaqësinë e veçantë të merrja pjesë në Festivalin e Dytë Folklorik të Pilurit “Netët e Bejkës së Bardhë” në Pilur të Himarës.

Kënga dhe poezia e Princit të Polifonisë Shqiptare, Lefter Çipa, jehoi edhe në Luginën e Preshevës. Në nder të veprës së madhe e të pakrahasueshme polifonike dhuruam për t’i mbjellë tre fidanë të “mollës së kuqe” në vendlindjen tij. Një nga Medvegja e akademik Idriz Ajeti, një nga Bujanoci i akademik Nexhat Dacit dhe një nga Presheva e akademik Rexhep Ismajlit.

Lefter Çipa, është burimi ku ushqehen shumica e këngëtarëve dhe kompozitorëve të sotëm modernë shqiptarë dhe ku shumica e këngëtarëve kanë preferuar që në repertorin e tyre të kenë të kryerenditur poezitë dhe lirikat befasuese të këtij autori. Është nderuar me çmime dhe dekorata, ndër të cilat me më të lartën “Nderi I Kombit”.

KËNGËT E ATDHEUT TIM

Kënga jonë, këngë djepi,

flakërin si shpata,

Sa shumë jeta e deshi,

të ëmblën si balta.

Me këngë i kemi përcjellë,

dhembje, halle, derte,

Nëpër gjak i kemi mbjellë,

i kemi për vehte.

Janë këngët që tregojnë

mallin e zhuritur,

Se nga populli burojnë,

fjalë nderi e historie,

në to janë gdhendë,

Lule gërxhi Shqipërie,

mbushur çdo këngë.

Lule  gërxhesh mbi shkëmbenj,

tërë dheun kanë marrë,

Shqipëri e shtrenjta mëmë,

këngët  det dhe valë.

Sa e forta,  sa e gjera,

Kjo kënga  shqipëtare ,

kështu e ka mbrujtur zemra

këngën atdhetare.

 

REFRENI:

=======

Do  t’ja marr, siç merret kënga,

kënga shqipëtare,

siç më ka mësuar Mëma,

Kthejani o

male!

Këngët e Atdheut tim,

janë ilaç , janë shërim.

COMMENTS