HomeEditorial

Imitim i zbehtë i Aleksandar Vuçiqit

Mënyra se si nga kabineti i kryeministrit Albin Kurti i kanë ftuar në takim përfaqësuesit politikë të shqiptarëve të Luginës le të kuptohet se po

Qazimi: Mosmarrëveshje për ndarjen e 3 milionë eurove të Kosovës në KKSH?
Shpërndahen pakot për nxënësit me nevoja të veçanta, paralajmërojen dhuratat jubilare për mësimëdhënësit
Bujanoci bëhet me një përfaqësues diplomatik në Zvicër

Mënyra se si nga kabineti i kryeministrit Albin Kurti i kanë ftuar në takim përfaqësuesit politikë të shqiptarëve të Luginës le të kuptohet se po thiret takimi i Këshillit të Sigurisë Kombëtare.

Më vie shumë keq se si kryeministri i cili është personaliteti më i votuar në Kosovën e pasluftës toleron gabime të këtilla.

Dikush, me siguri ka dashur ta fus në kurth z. Kurti që ai t’i ngjasojë Aleksandar Vuçiqit me qasjen e tij ndaj listës „Srpska“.

Por, politika e serbëve të Kosovës dhe e shqiptarëve të Luginës dhe qasjet e Beogradit, përkatësisht Prishtinës zyrtare dallojnë shumë.

Beogradi, fillimisht ka unifikuar serbët e Kosovës rreth listës „Srpska“ andaj edhe kërkon llogari në çdo kohë.

Në anën tjetër, Prishtina ka toleruar lista dhe parti „Mahallësh“ në Luginë andaj e ka të vështirë ndikimin në këtë terren.

Do të ishte shumë e natyrshme që Kosova të ndikonte në unfikimimin e spektrit politikë të shqiptarëve të Luginës, sidomos rreth zgjedhjeve parlamentare, por këtë nuk e bëri.

Edhe ato gjysëm tentime ishin të vonshme dhe të bëra sa për sy e faqe.

I vetmi që punoi në unifikim ishte ish kryediplomati shqiptar, Gent Cakaj.

Ai, në vitin 2020, për tre ditë qëndroi në Preshevë dhe u largua vetëm atëherë kur u arrit unifikimi.

Pas kësaj periudhe, gjithçka nga Prishtina dhe nga Tirana ishte vetëm për fotografi dhe asgjë më tepër.

 

 

 

COMMENTS