Category: Vështrime

1 2 3 4 10 / 33 POSTS
Koalicionet lokale në Bujanoc: Fundi i një epoke 60:40, a mund të vie në konsideratë 70:20:10 ?

Koalicionet lokale në Bujanoc: Fundi i një epoke 60:40, a mund të vie në konsideratë 70:20:10 ?

Nga viti 2002, kur për herë të parë shqiptarët fituan qeverisjen lokale në Bujanoc, ishte vënë një rregull e pashkruar që, pa marrë parasysh numri [...]
Vetëm Open Balkan dhe autostrada Luginë-Prishtinë që na shpëton paksa

Vetëm Open Balkan dhe autostrada Luginë-Prishtinë që na shpëton paksa

Komunat e Preshevës dhe Bujanocit, si të getoizuara për momentin, kanë nevojë për qarkullim pa barriera (pakufij) me Kosovën dhe anasjelltas si dh [...]
Nënshtrimi i politikanëve shqiptarë të Luginës ndaj pushtetit të Vuçiqit

Nënshtrimi i politikanëve shqiptarë të Luginës ndaj pushtetit të Vuçiqit

Shkruan: Driton Hyseni Përpjekja e pushtetit të Aleksandar Vuçiqit, për t’u dukur përpara ambasadorëve perëndimorë si demokratik, integrues e d [...]
Urimet për Bajram nga “baushtellat” e Gjermanisë

Urimet për Bajram nga “baushtellat” e Gjermanisë

Së tepërmi më kanë prekur dje, ditën e parë të Fitër Bajramit, urimet e vëllezërve tanë nga Gjermania, sidomos atyre që kanë ikur vitin e fundit. [...]
Kujtim i dhimbshëm e i paharruar!

Kujtim i dhimbshëm e i paharruar!

Foto ilustrim 12 prilli i vitit 1999, ditë ankthi për Breznicën! Lufta po merrte flakë në çdo cep të Kosovës, në çdo vend ku flitej shqip dhe [...]
Imitim i zbehtë i Aleksandar Vuçiqit

Imitim i zbehtë i Aleksandar Vuçiqit

Mënyra se si nga kabineti i kryeministrit Albin Kurti i kanë ftuar në takim përfaqësuesit politikë të shqiptarëve të Luginës le të kuptohet se po [...]
Komunë: Kujdes kujt po i jepni pare

Komunë: Kujdes kujt po i jepni pare

Rasti i sotëm i ndeshjes futbollistike të vlefshme për Kupë, të zhvilluar në Tërnoc, midis KF Tërnoci dhe BSK nga Bujanoci duhet të ndezë alarmin [...]
Xhamadani vija-vija, do të na çele sytë korupcija   

Xhamadani vija-vija, do të na çele sytë korupcija  

Fjala e redaktorit: Sinqerisht më erdh shumë keq kur dëgjova lajmin për ngritjen e aktakuzës ndaj Ardita Sinanit, në radhë të parë jo si kryeta [...]
Tranzicionet e pafund në Ballkan dhe në veçanti tek shqiptarët

Tranzicionet e pafund në Ballkan dhe në veçanti tek shqiptarët

Një veçori e përbashkët e shqiptarëve në qasjen e tyre politike në Ballkan është konzervimi i pushtetit mbi të gjitha, një kompleks i rëndë i egoi [...]
Propozimi i redaktorit:  Si të zgjidhet çështja e subvencioneve të bizneseve ?

Propozimi i redaktorit: Si të zgjidhet çështja e subvencioneve të bizneseve ?

Pas publikimit të vendimit mbi subvencionimin e bizneseve ekzistuese dhe atyre fillestare nga ana e komisionit përkatës të komunës së Bujanocit ja [...]
1 2 3 4 10 / 33 POSTS