HomeShoqëri

Arifi: Lajm i mirë për Preshevën, po nisin dy projekte të rëndësishme

Kryetari i Alternativës për Ndryshim, Shqiprim Arifi, ka publikuar sot një informacion për nisjen e procedurave rreth renovimit të tërësishëm të s

Pajaziti kritikon pushtetin lidhur me mjetet për sport
Kush dëshiron të studiojë në Turqi?
Reagim i Musliut:Bravo Kosovë, veq edhe kjo na ishte mangut.

Kryetari i Alternativës për Ndryshim, Shqiprim Arifi, ka publikuar sot një informacion për nisjen e procedurave rreth renovimit të tërësishëm të shtëpisë së shëndetit në Preshevë dhe fazës së dytë të renovimit të shkollës „ Ibrahim Kelmendi“.

Arifi thotë se këto projekte janë të inicuara gjatë qeverisjes së APN-së porse lobimi për jetësimin e tyre nuk ka pushuar as të qenurit në opozitë.

Postimi i Arifit:

Në komunikim të vazhdueshëm me ndërkombëtarët dhe në saje të lobimit lidhur me vazhdimin e projekteve të filluara nga qeverisja e mirë e  ALTERNATIVËS në bisedën e fundit të zhvilluar më një diplomat perëndimor, sod mora lajmin e shumëpritur për qytetarët e në veçanti nxënësit e komunës sonë.

Ministria e Financave i ka dhënë leje Zyrës për menaxhimin e investimeve publike, të shpallet prokurimi për dy projekte shumë të rëndësishëm dhe domethënës për komunën tonë;

 

  1. Renovimi i plotë i objektit të Shtëpisë së shëndetit “Presheva” në Preshevë dhe

 

  1. Faza e dytë e renovimit të objektit të shkollës fillore “Ibrahim Kelmendi” në Preshevë, përfshirë edhe ndërtimin e objektit të ri të Çerdhes, në kuadër të të njejtit kompleks, si dhe Rehabilitimi i Qendrës për femijët me aftësi të veçanta.

Gjatë kohës së qeverisjes sonë, përveç lobimit për përfitimin e këtyre projekteve, kemi bërë gjithashtu hartimin e dokumentacionit teknik të nevojshëm, sigurimin e të gjitha kushteve teknike e pëlqimeve nga Ndërmarrjet publike, si dhe kemi siguruar lejet e ndërtimit, si parakushte për fillimin e punimeve.

Për shkak të Pandemisë globale Covid-19, këto projekte janë shtyrë në maj të 2020-tës, për të vazhduar tashmë në vitin 2022, që sapo më konfirmuan lajmin që së shpejti për këto projekte do të inicohet procedura e prokurimit.

Urime Preshevë!

COMMENTS