HomeNë fokus

Unifikimi paszgjedhor i shqiptarëve të Bujanocit, çfarë solli takimi në KKSH? (Video)

Përfaqësuesit e subjekteve politike shqiptare të Bujanocit: Sali Salihi-PD, Ragmi Mustafi-PVD, Shqiprim Musliu-LPD, Arbër Pajaziti-APN dhe Driton

“Kosovo je Srbija” në Sh.F.”Naim Frashëri” të Bujanocit
Komunë: Kujdes kujt po i jepni pare
Takim me kongresistin James P. McGovern

Përfaqësuesit e subjekteve politike shqiptare të Bujanocit: Sali Salihi-PD, Ragmi Mustafi-PVD, Shqiprim Musliu-LPD, Arbër Pajaziti-APN dhe Driton Rexhepi-LB, iu janë përgjigjur sot ftesës së kryetarit të KKSH, Nevzad Lutfiu, për të diskutuar rreth bashkëpunimit paszgjedhor të shumicës shqiptare.

Vet nikoqiri i takimit, Nevzad Lutfiu, ka bërë një përmbledhje të qëndrimeve të palëve në takim ndërsa ka paralajmëruar se takimet e ngjashme do të vazhdojnë edhe në të ardhmen.

Nga takimi del se PD dhe LPD janë shprehur në favor të draftit të marrëveshjes, PVD ka kërkuar plotësim ndryshime, APN nuk e ka pa si serioze marrëveshjen ngase ka potencuar se bëhet fjalë për individë e jo parime, derisa LB ka kërkuar koalicion parazgjedhor me bartës kandidat të pavarur.

Postimi i Lutfiut pas takimit:

Të nderuar qytetarë

Sot realizuam takimin e dytë me përfaqësuesit e subjekteve politike shqiptare me qëllim arritjen e marrëveshjes parazgjedhore për koalicion paszgjedhor(motivi kryesor i kësaj marrëveshje është ruajtja e shumicës shqiptare në Komunën e Bujanocit).
Bashkëlidhur me ftesën për takim, KKSH palëve i ka dërguar edhe një draft të marrëveshjes për të cilën u diskutua në takim.
Në vazhdim po paraqes qëndrimet e subjekteve politike, pjesëmarrëse të këtij takimi:
-Partia Demokratike u shpreh e gatshme për nënshkrimin e marrëveshjes dhe nuk paraqiti vërejtje.
-Partia për Veprim Dekomratik u shpreh e gatshme për nënshkrimin e marrëveshjes, por paraqiti disa ndryshime-plotësime në marrëveshje.
-Lëvizja e Progresit Demokratik u shpreh e gatshme për nënshkrimin e marrëveshjes dhe nuk paraqiti vërejtje.
-Alternativa për Ndryshim u paraqit e gatshme për nënshkrimin e marrëveshjes me kushtin që një marrëveshje e tillë të zbatohet dhe në KKSH, gjithashtu nuk e sheh KKSH-n si institucion kredibil për arritjen e kësaj marrëveshje.
-Lëvizja e sapo formuar politike e kryesuar nga Driton Rexhepi, paraqiti një propozim tjetër;krijimin e një liste të përbashkët me kandidat konsensual apolitik, por nuk e përjashtoi mundësinë që të jet i pranishëm dhe në takimin e radhës për të diskutuar në takimin-marrëveshjen finale.

Nga e hëna do të punojmë për marrëveshjen finale e cila do t’i prezantohet të gjitha palëve.

Deklaratat pas takimit- Video TV Spektri:

 

 

COMMENTS


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/folonline/public_html/wp-includes/functions.php on line 4615