HomeNë fokus

Kamberi me kritika për pozitën e pakicave

Deputeti popullor, Shaip Kamberi, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut me anë të një fajlimi i’u është drejtuar deputetëve dhe qy

Ka skaduar afati: 17 lista për zgjedhjet parlamentare, 8 kandidatë për president
Unioni Demokratik Shqiptar pjesë e Listës “Alternativa Demokratike Shqiptare “
Rezultatet preliminare në Bujanoc me numrin e mandateve të fituara

Deputeti popullor, Shaip Kamberi, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut me anë të një fajlimi i’u është drejtuar deputetëve dhe qytetarëve.

Pasi ka folur për vlerat universale të të drejtave të njeriut, Kamberi është ndalur tek pozita e pakicave në Serbi.
Ai ka theksuar se është për keqardhje se kjo pozitë mbetet e pandryshuar 30 vjet pas krijmit të sistemit pluralist dhe 20 vjet pas ndryshimeve të “ 5 tetorit” në Serbi.

Deputeti Kamberi ka cituar edhe raportet e organizmave ndërkombëtar që flasin për pozitën e Serbisë në raport me pakicat por edhe me ata që mendojnë ndryshe.

Në fund të fjalimit të tij, deputeti Kamberi ka parashtruar pyetjen për qeverinë se, si mund të përshpejtojë rrugën drejt BE-së kur nuk ka ndonjë plan për përmbushjen e obligimeve që dalin nga rruga e anëtarësimit.

Fjalimi i deputetit Kamberi:

https://www.facebook.com/197113136299/posts/10157368677206300/?sfnsn=mo

https://www.facebook.com/197113136299/posts/10157368677206300/

COMMENTS