HomeNë fokus

21 vjet UÇPMB

Sot gjithandej Luginës është shënuar 21 vjetori i daljes në skenë të UÇPMB-së. Organizatat e veteranëve, strukturat institucionale dhe politike

Publikohen rezultatet preliminare të regjistrimit të popullisë
Vie uji në Tërnoc
“Përkrahim shtimin e fondit të literaturës”

Sot gjithandej Luginës është shënuar 21 vjetori i daljes në skenë të UÇPMB-së.

Organizatat e veteranëve, strukturat institucionale dhe politike kanë bërë homazhe në varrezat e dëshmorëve dhe martirëve të kombit, ndërsa shumica nga ta përmes postimeve në Facebook kanë pëkujtuar paraqitjen e këtij formacioni të armatosur.


Kujtojmë se UÇPMB u shfaq publikisht më 26 janar të vitit 2000, me rastin e varrimit të vëllezërve Saqipi në Dobrosin të vrarë nga ana e forcave serbe të sigurimit.

UÇPMB është demilitarizuar në maj të vitit 2001 pas marrëveshjes së ndërmjetësuar nga NATO-ja.

Ndërkohë, në Tërnoc, sot është përkujtuar edhe dëshmori Besim Faiku në 20 vjetorin e rënies.

COMMENTS