HomeKulturë

Përkujtohet profesori Hasan Mustafa

Shkolla e Mesme „Sezai Surroi „ në Bujanoc, me një orë letrare ka përkujtuar profesorin e saj tashmë të ndjerë, Hasan Mustafa. Ky event është o

Pastrohen kanalet në Turi
Shtrenjtohen rryma dhe cigaret
Mustafa: Ky vit shkollor me libra në gjuhën shqipe

Shkolla e Mesme „Sezai Surroi „ në Bujanoc, me një orë letrare ka përkujtuar profesorin e saj tashmë të ndjerë, Hasan Mustafa.

Ky event është organizuar në prag të „7 marsit-Ditës së Mësuesit“ dhe 134 vjetorit të hapjes së shkollës së parë në gjuhën shqipe.

Profesorë, veteranë të arsimit, nxënës dhe familjarë të profesorit ishin pjesë e kësaj ore letrare.

Postimi i Sh.M.“Sezai Surroi“

Ore letrare Kushtuar Profesorit Hasan, ne diten me te vecante per arsmin, diten e mesuesit “ 7 Marsi”

Me rastin e 134 vjetorit te Hapjes se shkolles se pare shqipe, ne Gjimnazin “Sezai Surroi” u organizua nje ore letrare kushtuar jetes dhe vepres se Profesorit te ndjere Hasan Mustafa, i cili me nje pune te palodhur dhe perkushtim te madh ne arsim, la shume per te deshiruar ne vendin e tij te punes. Ne kete ore letrare ishin prezent edhe Familjaret e Profesorit te ndjere, te cilet me kete rast shkolles, organizatoreve dhe nxenesve i shperndan disa  libra nga Biblioteka personale e Profesorit. Prezent ishin edhe Profesoret e shkolles, veteran te arsimit, si dhe nxenesit tane te dashur. U recituan poezi te pergatitura nga nxenesit e shkolles sone, u lexua historiku i kesaj dite kaq te vecant “ 7 Marsi”, si dhe nje biografi e shkurter per vepren e Profesorit.

COMMENTS