HomeNë fokus

Kamberi: Buxhetimi të shoqërohet me një organ qeveritar për Luginën

  Deputeti popullor, Shaip Kamberi, pasi ka përshëndetur vendimin e Qeverisë së Kosovës për buxhetimin për Luginën ka kërkuar që Prishtina

Zbrazjet e mëdha të Luginës
Javën tjetër i mundur zhbllokimi i çështjes së koalicioneve, angazhohet edhe kryeministri Kurti
Ikja e dy këshilltarëve ishte tinzare

 

Deputeti popullor, Shaip Kamberi, pasi ka përshëndetur vendimin e Qeverisë së Kosovës për buxhetimin për Luginën ka kërkuar që Prishtina zyrtare të formojë një organ të posaçëm qeveritar që do të merrej me këtë rajon.

Postimi i Kamberit:

𝐁𝐮𝐱𝐡𝐞𝐭𝐢𝐦𝐢 𝐢 𝐋𝐮𝐠𝐢𝐧𝐞𝐬 𝐧𝐠𝐚 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐤𝐚 𝐞 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐞𝐬 𝐭ë 𝐬𝐡𝐨𝐪ë𝐫𝐨𝐡𝐞𝐭 𝐦𝐞 𝐡𝐚𝐫𝐭𝐢𝐦𝐢𝐧 𝐞 𝐧𝐣𝐞 𝐏𝐥𝐚𝐧𝐢 𝐝𝐡𝐞 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐢 𝐬𝐡𝐭𝐞𝐭𝐞𝐫𝐨𝐫 𝐝𝐡𝐞 𝐟𝐮𝐧𝐤𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐢𝐦𝐢𝐧 𝐞 𝐧𝐣𝐞 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢 𝐪𝐞𝐯𝐞𝐫𝐢𝐭𝐚𝐫

Vendim pozitiv buxhetimi prej 2 milion euro për Luginën e Preshevës në Projektligjin e Buxhetit të Republikës së Kosovës për vitin 2022, nga ana e Qeverisë së Republikës së Kosovës.

Plotësimi i kësaj kërkese dhjetëvjeçare të përfaqësuesve institucional dhe politik të Luginës së Preshevës është i rëndësishëm sepse shmang vendimet ad hoc qeveritare.

Më e rëndësishme se shuma financiare është qasja shtetërore dhe institucionale, si në rastin e buxhetimit shtetëror.

Besojmë se ky buxhetim do të shoqërohet me hartimin e një Plani dhe Programi shtetëror së bashku me të zgjedhurit e Luginës së Preshevës, si dhe me funksionalizimin e një organi qeveritar për Luginën e Preshevës.

Këto janë politika dhe praktika që zbatohen nga shtetet demokratike dhe anëtarë të Bashkimit Evropian.

COMMENTS