HomeAktuale

Bashkësia e Lokale e Tërrnocit e gatshme për „ Ditët e Komandant Lleshit „

Bashkësia Lokale e Tërrnocit është takuar sonte me qëllim të organizimit të manifestimit tradicional „ Ditët e Komandant Lleshit „, shkruan Folonlin

Ambasadori i OSBE-së vizitë pune edhe në Preshevë
Presidenti i Shqipërisë dekoron Ridvan Qazimin- Komandant Lleshin
Rexhepi demanton shkrimet për barnatoren e qytetit, kërkon dyfishim të mjeteve për media për vitin tjetër


Bashkësia Lokale e Tërrnocit është takuar sonte me qëllim të organizimit të manifestimit tradicional „ Ditët e Komandant Lleshit „, shkruan Folonline.com.
Përfaqësuesit e Bl-së kanë diskutuar për agjendën e manifestimit në prag të 19 vjetorit të rënies së Ridvan Qazimit- Komandant Lleshit.
Nga takimi u njoftua se Këshilli Organizativ së shpejti do ta bëjë publike agjendën në fjalë.

Komandat Lleshi u vra nga forcat serbe të sigurimit më 24 maj të vitit 2001 në vendin e qujatur „ Gurët e buajve „ mbi Tërrnoc.
Ai ishte njëri nga komandantët kryesorë të UÇPMB-së dhe shef i Grupit Nagociator nga pala shqiptare në bisedimet për arritjen e paqes.
Përveç se luftëtarë i UÇPMB-së dhe UÇK-së, Lleshi ishte edhe organizator i shumë aktiviteteve humanitare, kulturore dhe sportive që nga vitet e 90-ta të shekullit të kaluar.

COMMENTS