HomePublikacije

Poziv na radionicu “Fizička bezbednost za novinare u konfliktnim zonama”

11.03.2024. Dragi kolege novinari, urednici i medijski profesionalci, Živimo u vremenu kada je novinarstvo, posebno u konfliktnim zonama, po

Na projektu “Sigurno pero”, sprovedena anketa među 25 novinara u Pčinjskom okrugu  
Poziv novinarima za učešće u radionici “Sigurno pero” za unapređenje medijske bezbednosti

11.03.2024.

Dragi kolege novinari, urednici i medijski profesionalci,

Živimo u vremenu kada je novinarstvo, posebno u konfliktnim zonama, povezano s mnogim izazovima i rizicima. Zbog toga je važno da budemo dobro pripremljeni i obučeni kako bismo zaštitili sebe i svoje kolege u opasnim situacijama.

Imamo zadovoljstvo da vas pozovemo na radionicu “Fizička bezbednost za novinare u konfliktnim zonama”, koja će se održati 23.03.2024. godine, u sali OSCE u Bujanovcu. Ova radionica je deo projekta “Sigurno pero”, čiji je cilj unapređenje bezbednosti novinara u Pčinjskom okrugu.

Na radionici ćete imati priliku da naučite o specifičnim fizičkim rizicima s kojima se novinari suočavaju, tehnike zaštite, strategije za sigurna putovanja, osnove prve pomoći i mnogo više. Naš tim stručnjaka će vam pružiti neophodne alate i znanja za efikasno izveštavanje u zahtevnim i rizičnim okruženjima.

Molimo zainteresovane novinare da se prijave putem mejla toni_77i@hotmail.com, ili na broj telefona 063/168 2165 – Jeton Ismaili, do 18.03.2024.  Broj mesta je ograničen, stoga požurite sa prijavama.

Pridružite nam se u zajedničkom naporu da stvorimo sigurnije i podržavajuće okruženje za novinare u Pčinjskom okrugu. Vaša participacija je ključna za ostvarivanje pozitivnih promena i jačanje medijske slobode i bezbednosti u našem regionu.

Projekat  je finansijski podržan od strane Media i reform centra Niš, a realizuje ga Udruženje građana Variacion iz Bujanovca.

COMMENTS