Homeliqeni i vllasinës vlasinsko jezero

Mobi Dik

Rrafshnaltën e gjerë të gjelbër e vëzhgon syri blu i liqenit artificial, i cili ndodhet në lartësinë 1213 metra. "Galerat" e torfe lundrojnë përgj

Rreth Liqenit të Vllasinës
Pečurka Vrganj
Rosulja

Rrafshnaltën e gjerë të gjelbër e vëzhgon syri blu i liqenit artificial, i cili ndodhet në lartësinë 1213 metra. “Galerat” e torfe lundrojnë përgjatë saj.

Mobi Dik është ishulli më i madh lundrues në liqenin Vlasin me një sipërfaqe prej 2000 metrash katrorë. Katër vjet më parë, ajo u rrëzua në bregdet.

Ishujt e torfe janë të pasura me specie të rralla bimore dhe zogjsh.

“Nga speciet bimore, më karakteristike dhe më e njohura është Rosulja ose Mesožderka. Një specie rreptësisht e mbrojtur gjithashtu rritet në ishuj, Thekna e Vogël”, thotë Novica Stanković, shef i shërbimit të Zonës së Karakteristikave të Jashtëzakonshme.

Në liqen jetojnë 18 lloje peshqish. “Ka kryesisht mustak, pike, krape, krap krucian, purtekë”.

Ky tekst eshte perkrahur nga komuna e Surdulices.

Permbajtja nuk paraqet qendrimet e donatorit.

COMMENTS